E-sportbond

Voor voetballers is er de KNVB, voor zwemmers de KNZB, de tennissers hebben de KNTB. Iedere sport heeft zijn eigen sportbond. Gamen wordt binnen een tijdsbestek van een aantal jaar de meest beoefende sport ter wereld. In Nederland heeft ze dus ook een eigen bond voor gamers: de E-sportbond. De E-sportbond is een van de belangrijkste partners van het FUN-IE-FIT.

De E-sportbond is al bij het FUN-IE-FIT betrokken vanaf de tekentafels. De bestuurders hadden een grote inbreng in de plannen en zorgden onder meer voor de unieke combinatie van exergames (bewegingsgames) en tactische games. De bondbestuurders waren van onschatbare waarde bij de advisering over apparatuur, mogelijkheden en bijzondere toepassingen.

Nog altijd is de E-sportbond een belangrijke partner van het FUN-IE-FIT. De bond beschouwt het game-, sport- en gezondheidscentrum als haar ultieme expertise- en trainingscentrum en als de beste locatie voor het houden van belangwekkende demo’s, trainingen, wedstrijden, toernooien en competities. Het FUN-IE-FIT vindt ze bovendien dé plek voor het uitproberen van de nieuwste games en apparatuur.
Bij de E-sportbond zijn gameverenigingen aangesloten. Zo ook Tactix, de e-sportvereniging in Almelo die in het FUN-IE-FIT wedstrijden speelt en traint. Tactix houdt zich aan de regels van de E-sportbond en werkt met de bond samen op het gebied van wedstrijd- , competitie- en toernooiorganisatie.

Wil je lid worden van Tactix? lees hier alle details.